YAZ STAJI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR ve YANITLARI

1.     Staj başvurusu yapmak için form doldurmadım, staj yapabilir miyim?

Hayır. 2020 Yaz döneminde staj yapabilmeniz için başvuru formunu web sayfamızda ve diğer iletişim kanallarında ilan ettik. Formu, gereken zamanda doldurmadıysanız yaz stajı uygulamasına 2020 Yaz döneminde katılmanız mümkün değildir.

2.     Arkadaşlarıma e-posta ile sözleşme gönderilmiş ama bana gelmedi, gönderilecek mi?

18 Haziran 2020 tarihinde, başvuru formuna Staj yapmak istediğini belirten tüm öğrencilere e-posta ile sözleşme ve staj yapacak öğrenci listeleri gönderildi. Formda staj yapmak istemediğini belirten öğrencilere böyle bir posta gönderilmedi.

3.     Başvuru formunda staj yapmak istemiyorum diye işaretlemiştim, ama şimdi kurum buldum ve staj yapmak istiyorum, bu mümkün mü?

Hayır. Başvuru formunda sorulan sorulara, kendi e-posta adresi ve şifrenizle girerek okuduğunuz metinlerde form üzerinde değişiklik yapamayacağınızı onayladığınız için staj yapmak istemediğinizi belirtmiş iseniz, tekrar staj yapmak istiyorum şeklinde değiştiremezsiniz.

4.     Staj yapmak için kurum bulamadım, stajım ne olacak?

Eğer 1. sınıf öğrencisi iseniz stajınızı 2020-2021 Yaz döneminde yapabilirsiniz. 2. Sınıf öğrencisi iseniz staj yerine ödev/proje vb. ile staj yapmış gibi kabul edilebilirsiniz.

5.     Kurum bilgilerinde veya posta ile gelen sözleşmedeki bazı kısımlarda boşluklar var. Buraları nasıl doldurmalıyım?

Kurum bilgileri, IBAN gibi bilgilerin staj yapılacak kurumda doldurabileceği daha önce belirtilmişti. Bu kısımları TÜKENMEZ KALEM ile el yazınızla doldurabilirsiniz. Kurumun, elle doldurulan veya değiştirilen yerlere paraf atması uygun olabilecektir.

6.     Staj yapmak için başvurduğum kurum 1 Temmuz 2020 tarihinde toplantı yapacağı bilgisini verdi, toplantı sonrasında stajyer alımına karar vereceklermiş.

Sağlık Hizmetleri MYO olarak evraklarınızın danışman hocalarınızdan müdürlüğümüze gelmesi için gerekli tarihe kadar hocalarınız ile iletişime geçmeniz ve hocalarınızın kabul etmesi halinde evraklarınızı 1-2 gün gecikmeli gönderebilmeniz mümkün olacaktır.

7.     Staj evraklarım tamam, bunu Öğr. Gör. Öymen ZORBA’ya mı göndereceğim?

Hayır. Evrakların tamamı danışman öğretim elemanlarına elden veya kargo yoluyla ulaştırılacaktır.

8.     Staj için daha önce onaylattığım evraklarım var, fakat kurum bu sene yaz döneminde stajyer alamayacağı bilgisini verdi, ne yapmalıyım?

Daha önceden bulduğunuz kurum staj evraklarınızın artık geçerliliği bulunmadığını ifade etmiş sayılacağından bu sene yaz stajı uygulamasına o kurumda katılamayacaksınız demektir.  Başka bir kurum bulabiliyor iseniz danışmanınız ile de iletişime geçerek danışman öğretim elemanının kabul etmesi halinde yeni kurumda yapabilirsiniz. (Evraklarınızda elle değişiklik yapıp onaylatmanız gerekecektir.)

9.     Staj için daha önce onaylattığım evraklarım var, kurum stajyer alabileceğini belirtti. Tekrardan yeni evrakları onaylatmam gerekir mi?

Hayır. Staj yapacağınız kurumun önceki evraklarınıza onay vermesi ve stajyer kabul edebileceğini belirttiği durumda size son gönderilen evraklar ile eski onaylattığınız evrakları danışman öğretim elemanına gönderebilirsiniz.

10.  Staj için başvuru yaptığım kurum alanımdan farklı birimde çalıştırabileceğini belirtti. Stajım kabul olur mu?

Program staj komisyonlarının alacağı karar ile, eğer danışmanınızın ve staj komisyonunun onayı olursa stajınız kabul edilir. Onay alınmadan yapılan stajlardan başarısız sayılma durumunuz olabilir.

11.  2. Sınıf öğrencisiyim, staj yapmayı istiyorum ama danışmanım ödev/proje vb. veriyor.

Staj yerine ödev/proje vb. yapabileceğiniz kararı Uşak Üniversitesi Senatosu’nca onaylanmış olduğundan, danışman öğretim elemanı danışmanlığını yürüttüğü öğrencinin staj uygulamasına karar verebilir.

12.  1. Sınıf öğrencisiyim staj yerine ödev yapsam olur mu?

Olmaz. Senato kararı gereğince, Ödev/Proje vb. yalnızca 2. Sınıf öğrencilerine verilebilir.

13.  Staj yapmak istiyorum diye işaretlemiştim. Evraklarım da e-posta ile geldi. Ama şimdi fikrimi değiştirdim. Artık staj yapmak istemiyorum. Evrakları göndermem gerekir mi?

Hayır. Formda staj yapmak istediğinizi belirtmenize rağmen sonradan fikir değiştirmeniz durumunda sözleşmenin danışman öğretim elemanına zamanında gelmemesi öğrencinin staj yapmayacağı anlamına gelmektedir.

14.  Evraklarımı, belirtilen tarihlerde danışmanıma ulaştıramadım. Staj yapabilir miyim?

Staj yapmak isteseniz de istemeseniz de; evraklarınız son geliş tarihinde danışman hocanızın elinde olmadığı durumda, staj yapamazsınız. Sigorta girişleriniz yapılamaz. Staj yapmayı talep ettiğiniz kurumlara sigorta girişi evraklarınız gönderilecektir.

15.  Danışmana ulaşması gereken tarihi kaçırdım / kargo ulaşmadı / kargoda gecikme yaşadım. Danışmanım evraklarımı kabul eder mi?

Danışman öğretim elemanlarından gelmesi gereken tarihler içinde, danışman öğretim elemanının listeye ekleyeceği her öğrencinin staj için mesleki kaza sigorta girişi yapılabilecektir. Son tarih itibariyle gelmeyen evraklardan öğrenci sorumludur. Kargoda yaşanabilecek gecikmelerde ise, pandemi süreci ile ilgili gecikmeler kabul edilebilir olmakla beraber, bireysel yaşanmış gecikmeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

28 Haziran 2020